Liesbeth Hagenaar

Als kind zag Liesbeth klassiek ballet op televisie en vond dat prachtig!

Tijdens het zien van een klassieke balletles van haar buurmeisje raakte ballet haar diep van binnen. Dit wilde ze gaan doen!
Ze ging van wedstrijd turnen en wedstrijdzwemmen af en danste iedere dag bij Balletschool Henny Meerloo in Eindhoven en ballet werd –en is nog steeds -haar grote passie!
De keuze om na haar middelbare school de HBO-dansacademie in Tilburg te volgen was dan ook snel gemaakt, en na 4 jaar Dansvakacademie aan het Brabants Conservatorium, zoals dat toendertijd nog heette, studeerde zij af met hoofdvak klassiek ballet en nevenspecialisaties jazz en moderne dans.

Na haar afstuderen werd zij gevraagd om klassiek ballet op de Vooropleiding voor docent Dans van de HBO-Dansacademie in Tilburg te geven en werd tevens stagebegeleidster voor de HBO dansstudenten.

Als docent dans ging zij ook in het amateurveld werken en heeft een ruime ervaring in lesgeven in kleuterdans, klassiek ballet, dansexpressie, jazz en streetdance aan kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen in Den Bosch (Muzerije), Geldrop, Mierlo, Heeze en Boxtel (MIK Kunsteducatie).
De laatste 15 jaar heeft zij zich volledig toegelegd op het geven van klassieke balletlessen aan kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen in de leeftijd van 4-70 jaar.

Na haar afstuderen heeft Liesbeth vele workshops en lessen klassiek ballet gevolgd van o.a. Robert Fisher (voormalig balletmeester van Het Nationale Ballet), Fred Berlips (ex-solist HNB), Simon Andre (ex-solist HNB), Andrew Greenwood (balletmeester Scapino Ballet), Czsaba Kvasz, Teck Voon, Sari Hyvakko, Iwan Kramer en vele anderen.

Na een aantal jaren balletles te hebben gegeven aan cursisten van Muzerije in Den Bosch heeft Liesbeth besloten om per 1 april 2013 haar eigen balletschool op te richten op dezelfde mooie locatie als waar de Muzerije cursisten les hadden, namelijk het monumentale pand Bank van Leening, Schilderstraat 33 te ’s-Hertogenbosch  in studio 2, boven.

In het voorjaar van 2015 werd de Balletschool uitgebreid naar haar geboortestad Eindhoven. In het sportcentrum van Essbra – aan de Philips de Goedelaan 2 – vond zij een prima ruimte om ook in Eindhoven haar balletlessen te kunnen geven.

Aangezien Essbra in het voorjaar van 2018 tegen de vlakte gaat, is de balletschool in februari 2018 verhuisd naar een nieuwe, mooie en inspirerende danslocatie: Art House United Cowboys, Kleine Berg 62 te Eindhoven.

liesbeth 25 jaar kopie